Kovan onnen kiitoskortit

Aiemmin kertoilin hieman siitä, mitä kevään mittaan on tullut tehtyä ja mainitsin, että rusetteja on tullut solmittua. Nuo rusetit kuuluivat niin sanottuihin kovan onnen kiitoskortteihin. Projektiin, joka oli taustalla menossa jo jouluna… No mikä ihme häiden kiitoskorttien tekemisessä  voi sitten olla niin vaikeaa?!? Luvassa on tiivistetty selvitys aiheesta…

IMG_2715_blogi

ONGELMA 1: Siis millainen kiitoskortti? Valokuvaamosta tilattu vai askarreltu? Ja jos askarreltu niin millainen olisi hyvä sarjatuotantoon sopiva malli meidän häiden hengessä?

RATKAISU 1: Koska olin askarrellut kaikki muutkin paperijutut häihin niin varmaan pitäisi tehdä myös kiitoskortit. Pitkän mietinnän tuloksena kypsyi myös yksinkertainen malli. Halusin korttipohjan, joka avautuu vaakatasossa, kortin lyhyeltä sivulta. Olin tyytyväinen suunnitelmaan. Tilasin valokuvat.

ONGELMA 2: Hain valokuvat. Kotona huomasin, että ne olivatkin aivan väärän kokoisia.

RATKAISU 2: Reklamaatio ja oikeanlaiset kuvat tipahtivat kotiluukusta sisään.

ONGELMA 3: Haluamanlaiseni korttipohjat eivät ole muodissa. Mistään kotimaisesta kaupasta ei ”vaakatasossa aukeavia kortteja” löytynyt.

RATKAISU 3: Teen korttipohjat itse. Eihän se mikään iso homma ole. Paperileikkuri löytyy ja trimmauksen jälkeen vaan taitosta kehiin. Ostin kartonkeja. Ja sopivan kokoisia kirjekuoria.

ONGELMA 4: Kartongit oli leikattu. Oli aika tehdä taitokset. Vaan se ei sitten ollutkaan ihan helppo homma. Taitoksia syntyi kyllä, mutta kun kortin avasi ja sulki pariin kertaan, taitoksesta tuli tosi ruma ja rispaantunut. Mikä avuksi? Nuuttausta varten ostettu terä ei auttanut. Ei myöskään taittoluu, kumpikaan virkkuukoulun päistä tai sukkapuikko. Kartonki oli ilmeisesti vaan huonoa tarkoitukseen…

RATKAISU 4: En halunnut lähteä kokeilemaan useita eri kartonkilaatuja, joten päädyin siihen, että jonkinmoinen valmis korttipohja pitää löytyä. Oli aika vaihtaa täysin alkuperäistä suunnitelmaa. Meikäläinen ei kyllä enää nuuttaisi.

ONGELMA 5: Millainen tuo uusi malli oikein sitten olisi? Tällä kertaa päätin etsiä valmiit korttipohjat ensin ja suunnitella mallin sen mukaan. Ensimmäinen koetilattu malli ei sopinutkaan tarkoitukseen.

RATKAISU 5: Uutta tilausta kehiin ja sopiva korttipohja löytyi. Sen mallin vuoksi oli aika helppoa suunnitella loput kortista. Ei ollut ihan hirveästi vaihtoehtoja. Eikä toisaalta myöskään enää ihan hirveästi intoa ruveta temppuilemaan korttimallin kanssa.

ONGELMA 6: Aika printata korttien tekstit kartongille. Tulostimemme irtisanoi yhteistyösopimuksensa täydellisesti.

RATKAISU 6: Vanhempieni printteri vaan kehiin.

ONGELMA 7: Vanhempieni printteri irtisanoi sopimuksensa. Jokin piirilevy vaan poksahti musteen vaihdon jälkeen.

RATKAISU 7: Appiukon printteri pelasti tilanteen. Ja selvisi myös urakastaan hengissä. Aivan uusi kun oli.

ONGELMA 8: Nauha. Se ei tulisi riittämään kaikkiin kortteihin. Ja käyttämäni nauha oli myös sen ostopaikasta loppu.

RATKAISU 8: Olivat tilaamassa joka tapauksessa kauppaan lisää kyseistä nauhaa, joten nimi varauslistalle ja odottamaan…

ONGELMA 9: Muste. Jotkut ehkä muistavat, että käytin kutsukorteissa värillisen kartongin sijaan vaalean vihreällä Distressillä tuputettua valkoista kartonkia. Ajattelin tehdä samalla tavalla kiitoskorteissa. Muste loppui kesken tuputtelun.

RATKAISU 9: No uutta kehiin vaan. Eihän tässä nyt ole mitään ongelmaa. Eihän?

ONGELMA 10: Väärin! Distressien Shabby Shutters-väri oli muuttunut ihanan kevään vihreästä oliiviin vivahtavaksi. O.o Se vaan EI ollut vaihtoehto. Koitin mustetta parista muustakin paikasta ja väri oli aina mielestäni yhtä huono.

RATKAISU 10: Ostin parit musteet, jotka eivät kuitenkaan sopineet tilaamani nauhan väriin. :S Lopulta tilailin useita vihreitä Cat’s Eye musteen värejä Alankomaista ja valitsin niistä parhaan. Tuumin, että ovat sen verran edukkaita, ettei niin ylimääräiset ostokset harmita.

ONGELMA 11: Se hyvän värinen Cat’s Eye muste loppui. Uutta tilausta kehiin ja sen saapumista odottamaan. Odotin. Ja odotin. Sitten kävin yrityksen sivuilla ja tajusin, etten ollut huomannut tyyppien olevan kesälomalla…

RATKAISU 11: Ei oikein auttanut muu kuin odottaa. Siinä aikaa kuluttaessa kuitenkin tajusin, että valmiita kortteja on jo tarpeeksi sukulaisille lähetettäväksi. Päätin siis odottaessa prinntailla kirjekuoret ja pistää sukulaisten kortit eteen päin. Siltä suunnalta kun olin kuullut enemmän kommenttia korttien viipymisestä.

ONGELMA 12: Uusi printterimme alkoi temppuilla ja palautimme sen liikkeeseen. Olisimme saaneet valita toisen tilalle, mutta hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Inventaario tulossa ja tavaraa oli myyty alta pois. Muutama viikko menisi ennen kuin uudet mallit tulisivat.

RATKAISU 12: Ja taas odotettiin. Muiden printtereihin en lähtenyt mielelläni koskemaan sen jälkeen, kun passitin vanhempieni koneen autuaammille monitoimimaille…

No lopulta kuitenkin onneksi saatiin se uusi printteri ja sukulaisten kortit ehtivät perille juuri sopivasti hääpäiväksi. Kavereiden eivät. Ne menivät heinäkuun puolelle. Mutta nyt on onneksi kaikki pakolliset kortit lähetetty! VIHDOIN! Helpotus on sanoin kuvaamaton. Ja millainen se ihmeellinen kiitoskortti nyt sitten oikein oli? No ei TÄMÄN KUMMOISEMPI:

WP_20130213_001_blogi

IMG_2718_blogi

Loppusaldona itselle jäi parisen pakettia väärän kokoisia kirjekuoria, yksi ”väärän värinen” Distress -täyttöpullo, yksi ”väärän värinen” Distress-mustetyyny ja muutama muu mustetyyny. Joten kaikille vihreän ystäville tiedoksi. Askartelukirppikselle on tulossa jossain vaiheessa vihreitä musteita myyntiin… ;)

Mainokset

One thought on “Kovan onnen kiitoskortit

  1. Oi kamala, sinnikkäästi jaksoit mennä eteenpäin! DI musteissa minusta oli jotain outouksia noiden markereiden osalta (värit eivät pitäneet paikkansa). Tee reklamaatio Rangerille, jos tyynyt vielä ovat sinulla… Kaunis simppeli kortti kuitenkin tuli lopuksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s